Villajoyosa

VILLAJOYOSA / LA VILA - DEN FARGERIKE BYEN

Rundt 30 kilometer nord for Alicante ligger en av Costa Blancas mest pittoreske og fargerike byer, Villajoyosa, på folkemunne bare kalt La Vila. Villajoyosa er hovedstad i området som kalles Marina Baixa. Det har den vært siden romertiden. Den gangen het byen Allon. Den romerske provinshovedstaden ble grunnlagt av keiser Vespasiano i år 74 etter Kristus.
I 2018 er det ca. 35 500 innbyggere i La Vila. Stadig flere utlendinger bosetter seg i kommunen, som grenser til Aguas de Busot, Campello, Finestrat og Orcheta. I likhet med de fleste andre Costa Blanca kommuner har innbyggertallet økt betydelig de siste tiårene. Fra 1950 og frem til i dag har befolkningen mer enn tredoblet seg.

Villajoyosa har tradisjonelt alltid hatt fiske som hovednæring. Fortsatt er kommunens fiskeflåte en av Costa Blancas største og mest velrenommerte. Ellers har sjokoladeproduksjon vært en viktig næringsvei og en av Spanias eldste sjokoladefabrikker, Valor Chocolates, ble grunnlagt der i 1881, av bysbarnet Valeriano Lopez Lloret.

Den fargerike og nyoppussede gamlebyen er en av Costa Blancas fineste og verdt et besøk i seg selv. Det verserer flere teorier om opprinnelsen til de fargerike husene. En går blant annet ut på at fiskerne malte husene slik for at de skulle kjenne igjen hjembyen når de navigerte seg hjem fra fiske. Mens en annen går ut på at fiskerne malte husene sine i samme farge som båtene sine.

La Vila har kilometer på kilometer med de flotteste sandstrender og et godt utvalg av gode spisesteder på strandpromenaden. Det er dette som gjør at turistene kommer tilbake til byen gang på gang.
Vila1-galleri
Vila2-galleri
Vila3-galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad