Valencia

VALENCIA - VERDENSBYEN

Valencia er Spanias tredje største by og også Spanias tredje største havn og et industrisentrum. Byen er hovedstaden i Valencia-regionen. Valencia har ca. 810 000 innbyggere (1 400 000 inklusive forstedene). Byen ligger på den spanske østkysten. Valencia ble grunnlagt 137 f.Kr. av romerne. Det originale latinske navn på byen var Valentia, som betyr ”styrke”.
Valencia er en verdensby som tilbyr et hav av fantastiske muséer og spennende arkitektur, store shoppingsentre og de beste restauranter.

Valencia er opprinnelsesstedet til den spanske paellaen. Las Fallas er en årlig fest som er meget populær. La Ciudad de las Artes y de las Ciencias (Vitenskapsparken) inneholder noen spektakulære modernistiske/futuristiske bygninger som er populære turistattraksjoner: L’Hemisferic – et planetarium med en svær IMAX-kino som viser vitenskaps- og geologidokumentarer. Museo de las Ciencias Principe Felipe – livlig museum som viser det siste innen teknologi. Palacio de las Artes – flere auditorier der en kan se skuespill, opera, konserter o.l. L’Oceanografic – en «park» som viser sjøliv på verdens kontinenter.

Fotballaget Valencia CF – klubben regnes for å være Spanias tredje største. Valencia CF spiller hjemmekampene sine på Estadio Mestalla.
valencia1-galleri
valencia3-galleri
valencia2-galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad