MORAIRA - DEN LILLE FISKELANDSBYEN

Moraira er en liten, eksklusiv spansk kystby, en del av Teulada (også kjent som Teulada- Moraira) kommune, i Marina Alta området, 80 km nord for Alicante og 100 km sør for Valencia. Byen ligger ved siden av den nærliggende landsbyen El Portet, og begge samfunnene danner et turiststed på Costa Blanca-stripen, med 8 km kystlinje støttet av fjell og vingårder.
Ved slutten av det 18. århundre, hadde Teulada utviklet seg til en oppdrettsby med avlinger eksportert sjøveien fra naturlige havner. Lokalbefolkningen drev med fiske som en ekstra inntektskilde og små bygninger ved kysten ble bygget på stedet for dagens Moraira for å lagre utstyr. Disse bygningene ble til slutt utvidet til å bli boliger for fiskerne, og Moraira utviklet seg til en liten fiskerlandsby. Morairas økonomi forandret seg dramatisk på 1970- og 1980-tallet på grunn av internasjonal turisme.

Byen utvidet seg for å huse nye feriehus og infrastruktur for turister. I dag er den permanente befolkningen i Moraira rundt 10 000, selv om dette stiger til 36 000 om sommeren. Det er en høy andel utlendinger som bor i byen permanent, og området er veldig populært blant velstående pensjonister, spesielt britiske. De fleste besøkende til Moraira er spanske, britiske, tyske, nederlandske og franske.
moraira3-galleri
moraira2-galleri
moraira1-galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad