Jalóndalen

JALÓNDALEN - DEN VAKRE MANDELDALEN

Jalón (den berømte mandelsblomstringsdalen) har cirka 3.000 innbyggere og ligger ca 15 km. fra Calpe mot Benidoleig.
Jalóndalen på Costa Blanca er kjent for sin flotte mandelblomstring, området er dekket av mandeltrær. Normalt foregår blomstringen fra midten av februar, men dette avhenger av vær og temperatur. I Norge snakker snakker vi om epleblomstringen i Hardanger, men her på Costa Blanca nord er det mandelblomstringen i Jalón som er den store botaniske opplevelsen.

Markedet i denne landsbyen er godt kjent på Costa Blanca. Dette noe spesielle markedet regnes for å være det beste for antikviteter og allslags rariteter. Mange reiser langveisfra for både kjøp og salg. Markedet ligger i utkanten av byen og er ikke vanskelig å finne langs den flere kilometer lange elvebredden (Jalón elven). Mange bruker lørdagsmarkedet i Jalón som målet for en tur over fjellet og gjennom den vakre Jalón-dalen.

Jalóndalen er Costa Blancas vindistrikt og er spesielt kjent for Muskatelvinen og dessertvinen Mistela. Et besøk i den lokale vinbodegaen hører med, og her kan man smake vin og kanskje kjøpe med en flaske eller to. Foruten lokal vin, er det mange av bodegaene som selger honning fra distriktet, keramikk, kunst, antikviteter, mandler, appelsiner og tapas, alt produsert i landsbyen.
jalon2-galleri
jalon1-galleri
jalon3-galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad