Guadalest

GUADALEST - FJELLANDSBYEN

Den lille fjellandsbyen ligger 140 km fra Alicante. Guadalest ligger 595 meter over havet, har kun 200 innbyggere og sies å være den mest besøkte landsbyen i hele Spania. Hit kommer busslaster med turister hele året gjennom.
De trange stenbelagte smugene med kaféer og håndarbeidsbutikker lokker turister fra fjern og nær på søken etter det “ekte Spania”. I dag vil man nok trygt kunne kalle byen for en ekte spansk pueblo der livet går i sin egen tralt, og ingen aner verken stress eller mas. Slik har livet i byen artet seg fra tidenes morgen, dog ikke på spansk vis. Byen ble nemlig bygget av maurerene, og var da en muslimsk landsby inntil spanjolene atter en gang tok over makten i landet.

Fortet, Castillo San Jose, som ble bygget av muslimene, ble regnet som uoppnåelig, og ble heller aldri erobret før Jaime I tok makten. Fortet går også under navnet Alcozaiba og er beskyttet som en av Spanias historiske arveskatter.

Et besøk i Guadalest gir minner for livet. Den lille fjellandsbyen kan by på gallerier, restauranter, museer, butikker og en helt fantastisk beliggenhet og utsikt.
guadalest3-galleri
guadalest1-galleri
guadalest2-galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad