CALPE - KLIPPEBYEN

Calpe er en liten og sjarmerende kystby på det nordlige Costa Blanca, som ligger mellom Altea og Javea. Byen har siden tidenes morgen vært dominert av den mektige klippen også kalt Peñon de Ifach, Costa Blancas egen mini Gilbraltar.
Det er ikke bare en 332 meter høy klippe, det er også en utvalgt nasjonalpark, både beskyttet og med egne regler, så her vil det aldri komme noen bebyggelse eller på annen måte utvikles. Dette for å ivareta klippens naturlige sjarme og skjønnhet for fremtidige generasjoner. Man behøver ikke være fjellklatrer for å komme hele veien til topps og det finnes gode stier som snirkler seg oppover fjelsiden. Det kreves dog et minimum av kondisjon og utholdenhet for å gjøre det. Calpeklippen Ifach er symbolet på byen og på Costa Blanca nord. Det var også et av forfatteren Hemingways favorittsteder.

Byen er også kjent for sine fantastiske lange sandstrender, gode spisesteder og sine berømte fiskerestauranter med servering av dagens fangst.

Calpe har ca. 30 000 innbyggere, og de viktigste økonomiske aktiviteter er turisme og fiske. Gode gatemarkeder og butikker legger til rette for shoppingmuligheter. Calpe er perfekt for aktiviteter som dykking og seiling, klatring, fotturer, og tennis. For golfspillere er det bare en relativt kort kjøretur til golfbaner som passer for alle ferdighetsnivåer.

Sør for fiskehavnen finner du Baños de la Reina. Dette arkeologiske området har vært kjent i mange år og i 1610 fikk det navnet ”Baños de la Reina”. Legenden forteller at dette fungerte som et SPA for en “muslimsk dronning”. Sannheten er at badet faktisk var et oppdrettsanlegg for fisk. Fisken ble her holdt i live til den ble lagt i salt ved den romerske fiskefabrikken. Forskjellige fiskebasseng ble brukt til å skille de ulike arter av levende fisk. Lokalbefolkningen kom hit også for å kjøpe fisk eller for bare underholdningens skyld. Fra gammelt av ble Baños de la Reina sett på som en av de viktigste næringskildene langs hele Middelhavet.
Calpe3galleri
Calpe2galleri
Calpe1galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad