Benidorm

BENIDORM - BYEN SOM ALDRI SOVER

Den lille storbyen Benidorm er en valenciansk kystby og kommune i Alicante-provinsen i Spania og er en av Costa Blancas (den hvite kyst) turistbyer. Byen har over 73 000 innbyggere hvorav 1/3 er fastboende turister. Faktum er at med ca. 5 millioner turister i sesongen, stiger antallet mennesker i byen i blant til over 1 million.
De to lange strendene, skyskraperne, de utallige hotellene og nattelivet kan gi assosiasjoner til New York og Manhattan. Fjellet «Puig Campana» (1 406 moh.) omringer Benidorm og holder på det milde klimaet og ikke minst: de viktige turistene. Byen er helt avhengig av turistøkonomien.

Den vakre gamlebyen i Benidorm ligger ved odden som skiller de to strendene Levante og Poniente. Fra utsiktsterrassen kan man oppleve en fantastisk utsikt over strendene, bukten og Benidorm. Gamlebyen kjennetegnes av de hvitvaskede bygningene med blå fliser, trivelige, trange gater og smug. Skal du spise virkelig godt i Benidorm, er det baskiske kvarteret i hjertet av gamlebyen en sikker vinner. Der ligger tapasbarene som perler på en snor. Det baskiske kjøkkenet er et av verdens mest annerkjente og er kjent for å benytte det ypperste av råvarer.

En gang i tiden var Benidorm bare en liten fiskerlandsby langs den spanske middelhavskysten. I dag mottar den moderne badebyen ca. 5 millioner turister i året og har blitt et slags europeisk symbol på masseturisme.
Benidorm1 galleri
Benidorm2-galleri
Benidorm3-galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad