ALBIR - DEN LILLE STRANDBYEN

Albir, som ligger på Costa Blanca Nord i kommunen Alfaz del Pi, ca. 63 km. nord for flyplassen i Alicante, har et middelhavsklima som betyr varme somre med milde vintre og lite regn.
Området er velsignet med over 300 soldager i året. Den største stranden heter “Playa de Racó de l’Albir”, er seks hundre meter lang og har praktfull utsikt over Peñón de Ifach i Calpe. Albirstranden er populær, med sine små, runde, havslipte steiner og sitt klare vann.

I tillegg er den berømmet med “Det Blå Flagget” og dermed klassifisert som europeisk strand av høy standard. Strandpromenaden går helt bort til Altea. Her finner man utleie av vindsurfing, dykkesenter, katamaran-skole og charter-seiling, i tillegg til hyggelige restauranter og små butikker. Bombardabukten og Sierra Helada (fjellet) skjermer området og gjør det ypperlig for vannsportaktiviteter.
Den norske skolen Albir har ca 60 elever i trinnene 1. - 10. klasse. Skolen ligger i gangavstand til sentrum i Albir og er meget ettertraktet. Mange barnefamilier velger å ta et eller flere skoleår her.

Mange norske pensjonister velger å tilbringe vinterhalvåret i Albir og byen er spesielt godt tilrettelagt for nordmenn i alle aldre. På sommeren er byen et populært reisemål for barnefamilier og andre som ønsker fysisk aktivitet som sykling, padling, klatring osv.

Det er 3 km til Alfaz del Pi og det samme til Altea med sin pittoreske gamleby og strand. Dersom du vil oppsøke storbyen, er det ca. 6-7 km til Benidorm. Der finner man de mest fantastiske sandstrender og store butikksentre. Andre attraksjoner er Mundomar (utendørs Aquarium med mange flotte sjødyr) Aqualandia (badeland) og Terra Mitica, en av Europas største fornøyelsesparker. Nærmeste flyplass er i Alicante, ca. 63 km syd for Albir.
Albir4
Albir1
Albir6
Albir2
Albir3
Albir5

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad