Alicante

ALICANTE - HAVNEBYEN

Alicante ligger på fastlandet i Spania og er hovedstad i provinsen Alicante i den sørlige Valencia-regionen ved Middelhavet. Alicante er en viktig havneby. Befolkningen i Alicante by er ca. 340 000, og befolkningen i Stor-Alicante er beregnet å være ca. 760 000, noe som gjør Alicante til det åttende største byområdet i Spania.
Det sies at du ikke har sett Alicante før du har sett utsikten fra borgen. Castillo de Santa Barbara, som ligger 166 meter over bybildet, er Alicantes landemerke som dateres helt tilbake til 800-tallet da araberne bygget borgen.

Gyllen sand, turkisblått vann og over 300 soldager i året tiltrekker tusenvis av turister hvert år. Det er mange kilometer med sandstrender og det finnes noe for enhver smak. Langgrunne, barnevennlige, surfevennlige og noen skjulte perler.

Havnepromanaden er en attraksjon i seg selv med byens beste barer og restauranter.

Alicante er en av de raskest voksende byene i Spania. Økonomien er hovedsakelig basert på turisme og vinproduksjon. I tillegg til vin eksporterer byen også olivenolje og frukt. Industrien i Alicante produserer blant annet næringsmidler, lær, tekstiler og keramikk.

Områdets spesialitet når det gjelder mat er turrones – nougat av honning og mandel. Området rundt Alicante har vært bebodd i over 7000 år. Alicante ble grunnlagt i 324 f.Kr. av grekerne, som kalte byen Akra Leuke. I 201 f.Kr. ble byen erobret av romerne som kalte byen Lucentum. Mellom 718 og 1249 ble byen styrt av maurerne. Byen ble gjenerobret i 1247, og inngikk da i kongeriket Castilla og i 1305 i kongeriket Aragón.
alicante3-galleri
alicante1-galleri
alicante2-galleri

Compare Listings

Tittel Pris Utsikt Skriv Areal Beliggenhet Soverom Bad