>> NÆROMRÅDET

ALTEA

 

Altea er en sjarmerende kommune som strekker seg fra sjøen, med 6 km strender og en flott strandpromenade, og opp mot fjellet, der man finner gamlebyen. Kommunen har en lang historie, med funn helt tilbake til 5. – 1. århundre f.Kr. Plaza de Iglesia er sentrum i gamlebyen, og her ligger den berømte kirken med blå kuppel. Denne kirken bør man se! Altea satser mye på kunst og kultur og har sitt eget universitet for musikk og kunst. Altea kan blant annet by på vannsport og golf, i tillegg til mer enn 20 fiestaer i året!

LA NUCIA

La Nucia ligger litt inn i landet, 226 meter over havet, rett nordvest for L´Alfás del Pi og Altea. Området er omkranset av fjellene La Aixortá og Aitana, som også skjermer mot kald vind fra nord om vinteren. Naturen i La Nucia er vakker med mange åser dekket av grønne furu- og frukttrær. De ca. 11 000 innbyggerne, både spanjoler og utlendinger, er spredt over nesten 70 urbanisasjoner i tillegg til byen.

Nord i La Nucia finner man gamlebyen. Hit bør man absolutt ta seg en tur for å nyte roen, utsikten og betrakte de små koselige gatene. Hver søndag har La Nucia regionens største bruktmarked som strekker seg over flere kilometer. Sportslig sett er området ypperlig egnet for gåturer, sykling og ridning.

VILLAJOYOSA

Med nesten en tredel sandstrand av tolv kilometer med kystlinje er sjarmerende Villajoyosa et eldorado for strandaktiviteter og fiskere. De hengende husene, gamlebyen med sin befestede kirke og trange gater innenfor solide murer, er vel verdt et besøk. Denne lille storbyen ligger 10 minutter sør for Benidorm. Karakteristisk for byen, som nok kanskje er den mest spanske av småbyene på Costa Blanca, er hus og fasader i ulike farger. Villajoyosa betyr ”gledens by”.

POLOP

Polop ligger få minutters kjøring inn i landet fra Altea og Albir. Ingen ringere enn kunstneren Gabriel Miró har gjort Polop kjent for allmennheten. Hans "sovende løve" og byens profil med det karakteristiske kirketårnet er kjente og kjære symboler for denne lille landsbyen. Med sine 2000 innbyggere representerer Polop de Marina den typiske spanske landsbyen der folk lever et stille, dovent og tilbaketrukket liv.

BENIDORM

Opprinnelig var Benidorm en liten fiskerlandsby ved klippen som skiller de flere kilometer lange sandstrendene Levante og Poniente. Den store turiststrømmen som startet på 60-tallet, gjorde at Benidorm raskt ble en av de mest besøkte turistdestinasjonene i Europa. I dag er det et yrende liv på de flotte strendene og promenadene. Her er det høyblokker og skyskrapere, i tillegg til en svært godt bevart gamleby som byr på små sjarmerende gater med koselige utesteder og butikker. For øvrig er hele byen et eldorado for mat- og handleglade turister og fastboende.

FINESTRAT

Beliggende på en topp med fenomenal utsikt over kysten er Finestrat en by i vekst. Med attraksjoner som Terra Mitica og Terra Natura er Finestrat behørig plassert på kartet. I tillegg til å besøke den koselige fjellandsbyen, kan man nyte badelivets gleder på stranden Cala de Finestrat, som er kommunens åpning mot Middelhavet. Den vakre bukten omkranses av hoteller, barer, restauranter og ferieboliger.

ALICANTE

Hvert år flyr flere tusen solhungrige nordmenn til Alicante. De fleste reiser rett ut til kjøpte eller lånte leiligheter i områdene rundt Benidorm eller Torrevieja. Alicante er en by som må utforskes! Beveg deg ut av byens hektiske sentrum og opp i høyden i gamlebyen, og kjenn hvordan du blir lettere og lettere jo lenger opp du kommer. Bygningene blir lavere og luften tynnere, og man senker uvilkårlig takten. Larmen av byen dempes, og følelsen av landsby blir mer og mer fremtredende. En etter en dukker kafeene og restaurantene opp, med hvite duker og travle kelnere. Alicante er en ekte pulserende spansk by med 285 000 innbyggere.

CALPE

Uansett hvor du kommer fra ligger Calpeklippen helt ute ved Middelhavet, som et særpreget landemerke mellom Valencia og Benidorm. På 30-tallet tilbrakte forfatteren Hemingway somrene i Calpe. Calpeklippen er den høyeste ”sten” i hele Middelhavet, og deler Calpes kystlinje i to. I Calpe finner du to av kystens fineste sandstrander.

GUADELEST

Den lille fjellandsbyen, som ligger 595 meter over havet, har kun 200 innbyggere og sies å være den mest besøkte landsbyen i hele Spania. Den lille middelalder landsbyens tårn ble bygget av maurerne for hele 1200 år siden! De trange stenbelagte smugene med kafeer og håndarbeidsbutikker lokker turister fra fjern og nær på søken etter det “ekte Spania”.